Грешките на родните морски курорти..


Месеци преди откриването на зимния туристически сезон и в края на летния, вече са известни и грешките, които допуснаха собствениците на хотелите и атракционите по морето. Проучванията ни показаха от какво са недоволни туристите и в момента въпросът, който вълнува всички е дали собствениците на хотели в Пампорово и вилни селища в Боровец ще им обърнат внимание. Разбира се това се отнася с пълна сила и за всеки собственик на хотел във Велинград, хотел в Говедарци, Банско, Батак и т.н.
Най-общо казано, туристическата индустрия у нас не успява да задоволи нуждите на туристите. Посетителите на родните курорти се оплакват най-често от множеството боклуци и липсата на информация за местните забележителности. Не са достатъчно и предложенията за екскурзии сред природата. Последното е може би най-лесното нещо за отстраняване, тъй като всеки управител на хотел в Боровец или пък на вила в Тетевен би могъл, ако не да организира нещо подобно, то поне да посочи на туристите фирма, която да ги разведе из района.
Българските и чуждестранните туристи са на мнение, че природата около летните курорти не е достатъчно запазена. В същото време значинелна част от туристите, участвали в допитването са готови да платят повече за престой в екологично чист курорт. Това от своя страна би могло да се окаже плюс за тези, които осигуряват нощувки във вила в Добринище или Цигов чарк, тъй като тези места все още не са станали бетонни джунгли.
В доста от допитванията през това лято са участвали и живеещите по Черноморието. Те от своя страна очакват туристическите обекти да подобрят услугите, които предлагат, съоръженията и маркетинга и най-вече да полагат повече усилия за опазване на природата.
За следващия летен сезон, морските общини в България трябва да положат по-големи усилия за подобряване на инфраструктурата и разбира се да контролират масовото строителство.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...