Зимните почивки няма да поевтиняват..


Хотелиери привличат студенти за 8 декември с безплатни нощувки

Почивките в зимните курорти няма да поевтинеят въпреки спада в туристическия сектор през отминалия летен сезон. Това заяви вчера председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. Очакванията са даже да има леко завишение на цените за ски-сезона, прогнозираха от бранша. Рагин обясни, че вече се подготвят съоръженията в зимните ни курорти Банско и Пампорово.

В момента тече подготовката и за предстоящия студентски празник 8 декември, като, за да привлекат повече клиенти, хотелиерите измислят различни бонуси към нощувките. Така например при запазени 4 или 5 дни, единият е за сметка на собственика. Хотелите, които разполагат със СПА центрове, подаряват различни процедури на гостите си. Други предлагат безплатен масаж, ползване на финландска сауна, специални изненади по време на празничната вечеря за студентите или пък различни анимации. Всеки хотелиер има възможност сам да прецени как ще привлича български или чуждестранни гости, обясни Рагин.

Цените за предстоящия 8 декември варират между 30 и 250 лв. в зависимост от предпочетения хотел и избрания престой. Повечето хотели, чиито оферти за 8 декември са на цени под 50 лв. включват само една или две нощувки, като за празничната вечеря и други хранения по време на гостуването се доплаща. Най-често кувертът е между 50 и 80 лв., като крайната му стойност се договаря между клиента и собственика на хотела.

Разработват се и различни оферти за коледните и новогодишните празници, които през миналата година се оказаха с 20 процента по-печеливши от очакванията на брашна.

По думите на Рагин в условията на криза семейните хотели се оказали по-устойчиви, тъй като тези, в които има места за над 30 гости, имат допълнителни разходи около заплащането на персонал.

novinar.net

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...