Чакат арабски шейхове, молят се на братушките


Закъсалите хотелиери в Слънчев бряг са толкова отчаяни, че чакат спасение в арабските милиони, които обеща преди дни странната делегация от Изтока.

Председателката на Съюза на собствениците в курорта Елена Иванова и нейни колеги са се срещнали в столицата с бизнесмените, но конкретни договорки не са успели да постигнат. Въпреки това родните хотелиери се надяват да пробутат закъсалите си обекти на арабските инвеститори. Повечето от тях виждат единствено спасение в арабски инвестиционен фонд, в който има 1,5 млрд. долара. Дали обаче офертата е реална, никой не знае. Брокерите са скептични, те смятат, че арабските милиони трудно ще потекат към Българското Черноморие.

Продават се доста хотели, но сделки няма, твърди Иванова. Единствено хотел "Ясен 2", който бе собственост на руския бизнесмен Труфименко, бе продаден преди няколко месеца. Но така и не се разбра на кого и за колко, заяви тя. Единствените реални купувачи по морето в момента са руснаци. Братушките непрекъснато правят огледи, но купуват само при много изгодни цени.
Елена Димитрова

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...