Българите луди по круизи


Екскурзии със самолет излизат колкото с рейс


Круиз мания разтресе родните туристи. Интересът на българите към обиколките по вода многократно се е засилил, твърдят туроператори. Причината е, че през последните една-две години луксозните ваканции по море могат да се купят на изключително изгодна цена. Компаниите предлагат отстъпки за ранни записвания, както и промоции до изчерпване на местата в дадена класа, обясни Ирина Найденова от "Александър тур". Сред хитовите предложения е обиколка на Обединените арабски емирства по вода. Седмичното плаване започва в Дубай и струва около 900 евро, обясни тя. Осем дни из гръцките острови Никонос, Пасмос, Крит, Санторини и турския курорт Кушадасъ излизат 674 евро, като в цената са включени обяд и вечеря в няколко корабни ресторанта, както и разнообразна развлекателна програма всяка вечер. На вятър в косите може да се порадвате дори за Великден. Тридневен круиз в Егейско море от 2 до 5 април излиза от 229 евро на човек. Цената за майските празници е 287 евро.
Намалените цени на самолетните билети са причина стойността на автобусните почивки да се изравни с тази на някои самолетни пътувания, показва справка по щандовете на туристическата борса "Ваканция и СПА" в НДК, която продължава и днес. Почивка в Дубровник с чартърен полет излиза толкова, колкото и с автобус, обясни Благовеста Чифлигарова от "Астрал холидейз". Подобни пакети родните туроператори подготвят и за гръцките острови, до които българите сега пътуват с часове. Евтини оферти със самолет има и за Италия и Испания, твърдят туроператори.
Наталия Малчева

Вести
Отиваш на почивка, дават ти кола
Кола подарък може да получи всеки български турист, избрал да прекара лятната си ваканция в турския хотел "Али бей" в Анталия. През октомври всички гости от България, почивали в комплекса, ще участват в томбола за чисто нова кола "Тойота Ярис", каза Благовеста Чифлигарова от "Астрал холидейз". Цената на едноседмичната почивка започва от 1115 лв. на човек. В нея освен настаняване с предплатена храна и напитки влиза и безплатно ползване на аквапарка към хотела. Всички, които резервират ваканцията си отрано, получават и 17% отстъпка.

Пътуваме по-малко в чужбина
Пътуванията на българи в чужбина през януари са 282 700, или с 16,5 на сто по-малко в сравнение със същия месец на 2009-а, показва статистиката. Посещенията на чужденци у нас са 304 800 и се увеличават с 14,3%. Увеличение на пътуванията на българи в сравнение с януари миналата година е регистрирано към Финландия (с 50%), Португалия (с 36,5%), Македония (5,5%) и Турция (3%). Същевременно намаляват пътуванията към всички останали наблюдавани страни. Близо половината от пътуванията зад граница са с цел командировка. 25,7 на сто са били на почивка, 24,5 - на гости. От страните - членки на ЕС, най-много са посещенията у нас на гръцки граждани - 13%. На следващите места са финландци - 7,8%, румънци - 7,4 на сто, британци - 6,1 на сто, шведи - 4,9%, и французи - 4,8 на сто.
paper.standartnews.com


Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...