Най-дразнещите навици на американците в чужбина !

62414„Тръгнал Бай Ганьо по света" - така описваме наши сънародници, държащи се неадекватно в чужбина. Образът на Бай Ганьо или ТВ персонажът Калеко Алеко, изигран от Димитър Рачков, са необходима ирония, но нека не мислим, че само българите са некултурни.

Американското онлайн списание Askmen се допита до своите читатели относно най-дразнещите навици на американците, пътуващи в чужбина. Ето и класацията:

1 Говорят високо на хората, които не разбират английски

Това, че говорите по-високо и по-бавно няма как да помогне, когато събеседниците ви не разбират езика, на който крещите.

2 Не уважават историята на чуждата страна

"Показват им паметник, който е на хиляди години, като Стоунхендж в Англия например, а те казват. Мда, ние имаме стари неща в САЩ също. Кое му е толкова специалното?" възмущава се читател от Англия. Американците се впечатляват повече от молове или увеселителни паркове, отколкото от културни паметници - ОК, но поне да не го разказват на висок глас.

3 Държат се агресивно след няколко питиета

След две бири са готови да размахват юмруци. В Европа няма такива ограничения за пиене на алкохол, както в Щатите - възрастовата граница е по-ниска, можете да пиете на плажа, в парка или дори на улицата. Това „окрилява" някои американци и те си мислят, че всичко е позволено.

4 Не опитват нови храни

Винаги ядат в Макдоналдс или друга верига, която има и в Щатите.

Опитването на храната в друга държава е част от посещението й. Глупаво е да държите да си ядете хамбургерите.

5 Мислят си, че жените в другите държави си умират за американци

Американците вярват, че едва ли не, всички жени ще искат да спят с тях, само защото са поданици на САЩ. Действително, в някои по-бедни страни, паспортът им би бил сериозно преимущество, но това не важи навсякъде и за всяка жена.

6 Обличат се ужасно

Безформена тениска, широки къси панталони и задължително бели маратонки, или ако е много горещо туристически сандали, бейзболна шапка на главата. Това е облеклото на туриста американец за всякакви случаи, дори и на жените!

Разбира се, човек трябва да се облече удобно, когато му предстои няколко часа разглеждане на забележителности, но това не означава, да е грозно.

7 Непрекъснато се оплакват от малки порции

В САЩ порциите са доста по-големи отколкото в останалите държави и американците не могат да свикнат с малкото количество, което им сервират в чужбина. Вместо да се оплакват, изданието ги съветва да поръчат още една и да се замислят защо страната им е на едно от първите места в света по затлъстяване.

8 Дразнят се, когато местните не говорят английски

Американците дори имат късмет, че езикът им е толкова разпространен по света. Колко чужди езика говорят самите те?

9 Вманиачават се на тема време

Непрекъснато разпитват за времето, запасяват се с чадъри и лосиони за слънце, които разнасят навсякъде - нищо чудно, че са винаги с раници.

10 Очакват, че всичко ще е като в САЩ

Хубавото на това да пътуваш е да видиш обичаите на другите държави и да поживееш малко по техния начин.

Източник: Profit.bg

6 коментара:

Анонимен каза...

Tova sa pulni gluposti i steriotipi na poraziq. Amerikancite poseshtavat Evropa tochno zaradi starata i i istoriq i nezemnata hrana.

Анонимен каза...

По-големи простаци няма.И едва ли ще има.А за броя на тлъстаците да не говорим.С една дума - не са хора!.

Анонимен каза...

EBALNITZI U.S.A
zatova vsi4ki gi mraziat po sveta
poserkovtzi

Twis7 каза...

Ха,хубаво им са го казали на янките.Скоро китайците ще им видят сметката,хубав ден ще е :D

Черна котка каза...

Чудесно описание, нещата са точно така. Мислят се за най-великите, нищо, че са необразовани, невъзпитани, тъпи...и миришат. Жалко само, че точно тия, които трябва да прочетат статията, едва ли ще го направят. Просто докато другите четат Askmen, те вероятно гледат Опра и гризат снакс:)

Unknown каза...

Хахаха.Шибани американци!


Hotels,Holidays,Tickets...