Български "четири звезди" в Германия

На чаша българско вино в Шварцвалд
 На чаша българско вино в Шварцвалд

Първата българска инвестиция в Германия вече е факт: един четиризвезден хотел в Щварцвалд, на 30 км от извора на Дунав, на границите между Германия, Швейцария и Франция. Българският хотел отваря врати на 17 април.

 

Българският инвеститор почти случайно проявява интерес към Германия. Иска да сключи спекулативна сделка и купува по картинка хотел в провинция Баден-Вюртемберг. "Когато през есента на 2007 г. видях Фройденщат, реших да не продавам", казва инвеститорът Стефан Шарлопов. Българският хотел се помещава в сграда - паметник на културата със 114-годишна история, построена в алпийски стил. Фройденщат е известно място за климатолечение в Германия и е на около 2 часа път с кола от Цюрих, Щутгарт и Страсбург. Районът предлага добри възможности за туризъм - през зимата ски, а през лятото - голф и излети в боровите гори.

Как българите ще се справят с конкуренцията на известния курорт Баден-Баден, който е само на 30 км от Фройденщат? "Конкуренцията е стимул за развитие", отговаря на този въпрос главният мениджър на хотела Виктор Леонов. Той подчертава, че  българският продукт в Германия включва история и здраве, за разлика от чисто оздравителния туризъм, който се предлага в Баден-Баден. Зад гърба си младият специалист има управление на хотели от четири и петзвездни вериги в Англия и България.

Възможности за ски-туризъм през зиматаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Възможности за ски-туризъм през зимата

Добри перспективи

В хотела в Шварцвалд ще бъдат създадени 55 работни места. Плановете са българите да бъдат 20% от работещите. Останалите ще са от Германия, уточнява Виктор Леонов. Хотелът ще има уникален СПА и уелнес център, в който ще се прилагат спа терапии от Далечния изток, както и методи на български лечители от планината на Орфей - Родопите; менюто на ресторанта ще включва и българска кухня. Ще се предлагат и български еко продукти - деликатеси, мед, български вина и ракия. Българската роза също ще я има - сред насажданията в парка на хотела.

В началото на тази година инвестицията в „Града на радостта” получи Награда на германската икономика за български инвестиции, направени в Германия. Новият хотел Palmenwald Schwarzwaldhof в провинция Баден-Вюртемберг заслужи специалния приз на Германо-българската индустриална камара с потенциала си за популяризиране на Германия като туристическа дестинация за българите и на България като възможност за балнео и СПА отдих за германските туристи.

Автор: Антоанета Ненкова / Редактор: Бисерка Рачева

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.