Кои са най-големите простаци по хотелите ?

Статистикатае направена на базата на допитване сред 4500 хотелиери в цял свят
 Статистиката е направена на базата на допитване сред 4500 хотелиери в цял свят

Кой са най-големите простаци в полето на туризма? Едно актуално допитване разкрива националната принадлежност на най-недолюбваните туристи. С най-лош имидж се оказват французите, на обратния полюс са учтивите японци.

 

Обикновено хотелските управители се оплакват само под сурдинка от поведението на своите гости. Ясно защо - това би било контрапродуктивно за бизнеса им. Но веднъж в годината те могат да изприказват от сърце всичко, което си мислят за почиващите. Защото веднъж годишно туристическата онлайн-фирма "Експедиа" отправя запитване до 4 500 хотелиери в целия свят да отсъдят кои са най-неприятните им гости. Основните критерии за преценка са учтивост, ред и чистота, владеене на чужди езици, щедрост и бакшиши.

Японските туристи - винаги учтиви, тихи и изрядни  Японските туристи - винаги учтиви, тихи и изрядни

Французите - арогантни и стиснати

Тази малка типология на националностите изважда на бял свят изненадващи находки: оказва се, че най-големите простаци са от La Grande Nation. Французите, които заемат последно място в скалата на добрия имидж, не дават бакшиш, държат се арогантно и се правят, че на този свят няма други езици освен френския. Те се отнасят пренебрежително към местните специалитети, дума да не става пък за хранене с клечки. Парадоксалното е, че френският турист не е обичан дори в собствената си страна.

Любимците на хотелиерите от друга страна си остават японците - винаги учтиви, тихи, подредени и без никакви оплаквания. Само че биха могли да бъдат малко по-щедри. Англичаните пък са трудни за класифициране. Докато в Европа ги смятат за неучтиви и неподредени, оттатък океаните те се проявяват откъм най-добрите си страни: симпатични, подредени, любезни. Не е ясно на какво се дължи тази разлика; в Америка най-вероятно на общия език. 

А германците?

Те заемат съвсем приличното четвърто място в класацията на популярността: подредени, сравнително тихи и харчещи с удоволствие. Те обичат да се оплакват обикновено след пътуването. Освен това германците полагат усилия да говорят чужди езици, макар и не винаги разбираемо. Германските курортисти се излагат само по отношение на обличането (предпоследно място) - явно сандалът с чорапа си остава тяхната запазена марка.

Радио "Дойче веле"

Авто Травел

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...