10 лева за плаж до мръсни води и дънни ями


Един от най-големите проблеми на родното Черноморие се оказва мръсотията, която прогонва туристите. 

Читатели ни сигнализираха за поредната зона от бреговата ивица, която е напрактика неизползваема заради попаднали в морето фекални води.


Между курортите Свети Влас и Слънчев бряг за последната година са построени десетки нови хотели, а туристите се съмняват, че тръбите с отпадните води се изливат напарво в морето.

"Гнус ни е да влезем, защото мирише гадно и един Господ знае какво има във водата", оплака се пред Dnes.bg туристка.

"Понякога във водата плуват безформени тъмнокафяви неща, които даже не искам да си представям какви са", каза друг от плажуващите.

За да ползват малката ивица между плажовете "Делфин" и централния на Свети Влас, туристите плащат по 5 лева за чадър и по 5 лева за шезлонг.

А непосредствено зад табелата с ценоразписа има и два предупредителни знака - за дънни ями и за неохраняема зона.

"Спасител има, но реално той не работи, защото никой не се престрашава да влеза в мътната вода", през смях казва турист, излъгал се да плати за плажа.

Всъщност половината от ивицата е охраняема и там във водата има шамандури. Но в неохраняемата зона концесионерът също е разположил 10-ина чадъра.

Собственици на хотели в района коментираха, че ситуацията ще се подобри, когато бъдат изградени достатъчно пречиствателни станции и бъдат подменени изцяло канализациите на курортите, които не са правени да обслужват толкова хотели, колкото се появиха през последните години.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...