Видео:Балконинг в Испания


Море, горещи емоции, удоволствия - това е лятото! Понякога обаче доброто настроение и алкохолът в кръвта водят до странни идеи за забавление. Някои от тях могат да бъдат и крайно опасни. В стремежа си да покачат своя адреналин и да изпитат върховно чувство, младежите по морските курорти са готови на всичко, дори да се поразходят по ръба на живота и смъртта - не в преносен, а в пряк смисъл!

Хотелските балкони в Испания изглежда са много опасно място. Линейки на бърза помощ сноват из курортите Майорка и Ибиса по няколко пъти на седмица по подадени сигнали за паднали през парапетите туристи. Причината е хитът на сезона - така нареченият балконинг!

Става въпрос за скокове от балкон на хотелска стая в басейн. Екстремното изживяване се е превърнало в бум сред туристите в Испания. Явлението се наблюдава от няколко години, но в последно време то е прераснало в истинско бедствие.

Висенс Торес, туристически агент:
- За туристическа дестинация като нашата, с 12 милиона посетители, не е нормално или в идеалния вариант не би трябвало да има инциденти, понякога обаче те са неизбежни!

Сценарият почти винаги е един и същ. Туристите, най-често британци или германци, решават да докажат своята храброст, обикновено след употребата на алкохол или наркотици. Те се хващат на бас и скачат от един балкон на друг или в басейн. Заниманието обикновено се случва на втория, третия или четвъртия етаж на даден хотел.

Вместо да се превърнат в Тарзан, ентусиастите често завършват своя скок с тежки контузии. Властите на архипелага, който включва островите Майорка, Менорка и Ибиса, съобщават, че 30 туристи са пострадали след скок от балкон в последните месеци. Както се казва първо ихо, а после тихо! По-добре умерени удоволствия, отколкото летене с фатален край!
Автор: Андреа Драганова




бнт / Бг Таймс

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...