Египет е от най-желаните туристически дестинации в света


С невероятното си разнообразие от продукти, атракции и услуги, Египет продължава да бъде номер едно в класацията на най-желаните дестинации за туристи от Арабския свят и отвъд.

Страната има благоприятен климат, красива природа и прекрасни плажни ивици по бреговете на Червено и Средиземно море.

Настрана от поддръжката на Египетския имидж като една от най-престижните туристически дестинации в света, властите са на път да изготвят стратегия, чиято цел е привличането на нови туристически сегменти, чрез разширяване на обхвата на услугите и атракциите според интересите на туристите.

Сред голямото разнообразие от атракции са включени каравани, международни турнета, специализирани екскурзии, изложби, експозиции и други.

В момента Рамаданският фестивал Фауанес събира невероятни количества туристи и посетители от цял свят. Организаторите са се постарали да представят множество шоу-програми, галерии и други културни забележителности.

Чаровното ориенталско настроение, и традиционната за Рамадан градска украса превръщат Египет в още по-примамлива дестинация за Европейските и арабски туристи.

Туристически проучвания проведени в изтока доказват, че 90% от арабите, които са взели участие в запитването, са посетили Египет поне веднъж.

Туристическият сектор в икономиката на Египет набавя над 11% от БВП и 40% от износа на страната.

Председателя на египетските власти на туристическия сектор, Амроу Ал-Азаби, коментира пред медиите, че страната се стреми да увеличи приходите на индустрията.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...