Масово пътуваме до Гърция за ден почивка

Трафикът през граничните пунктове с Гърция, Турция и Сърбия расте. Българите поемат на юг от Промахон дори за ден почивка, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Въпреки засиления трафик през границите ни с Гърция и Турция, обстановката е нормална, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Все повече стават кратките пътувания в Гърция,
отбелязват от там новата тенденция. Българите пътуват за кратка почивка за два, и дори за един ден. Гърците пък преминават границата, за да пазаруват в България.
На българо-гръцката граница най-сериозно е увеличението на пътникопотока на ГКПП Кулата–Промахон. Преминаванията се увеличават от четвъртък и достигат своя пик в събота. Затова от Гранична полиция препоръчват алтернативни маршрути.
Продължават пътуванията на турски граждани, които работят в страни от ЕС към Турция за лятната им почивка. В резултат на това
на ГКПП-Калотина от петък трафикът на влизане в България започва да става по-интензивен.
Той продължава да нараства и през почивните дни е възможно в определени периоди на този пункт да се образуват и опашки. Препоръчва се на пътуващите през уикенда да използват алтернативни маршрути през останалите пунктове на българо-сръбската граница.
На ГКПП Капитан Андреево най-натоварен е трафикът в събота и неделя.
Препоръчва се излизащите от страната леки автомобили да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново.
На граничните пунктове на туристическите летища Варна и Бургас най-натоварен е петъчният ден. През останалите дни трафикът е обичаен за летния сезон, включително и през ГКПП – Аерогара София.
На границата с Румънияв началото на уикенда са забелязва повишаване на пътуванията на румънски граждани към България. Трафикът е най-засилен на Дунав мост и ГКПП-Дуранкулак. В неделя и понеделник се наблюдава обратната тенденция при завръщането им в северната ни съседка.
На българо-македонската граница няма тенденция на увеличаване на трафика през почивните дни.
Спокойно е и на граничните пунктове на черноморската граница.

BNews.bg
 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...