Най-добрите маршрути до морето

Тези, които пътуват за Южното Черноморие, да използват пътя Ямбол-Средец-Бургас, а тези за Северното Черноморие - Сливен-Петолъчката, съветват специалистите.
Шофьорите, които пътуват по магистрала „Тракия”, имат няколко варианта за връзка между Ямбол и Карнобат - последната отсечка от магистралата, която все още е на етап строителство.

Шефът териториалната дирекция на пътната агенция в Ямбол инж. Галин Костов увери пред Дарик, че всички обходи са в добро състояние.

„До пътния възел на края на магистралата има две алтернативи - Сливен-Петолъчката-Карнобат-Бургас, като на Карнобат отново има възможност да се качи на магистралата, и от Ямбол към Петолъчката или към Елхово-Лесово.
Може да се използва алтернативния маршрут Ямбол-Средец-Бургас”, съобщи инж. Костов.

Според него всичките тези маршрути са добри за пътуване.
Тези, които пътуват за Южното Черноморие, да използват пътя Ямбол-Средец-Бургас, а тези - за Северното Черноморие, да използват Сливен-Петолъчката.

От няколко дни автомобили могат да се движат и в отсечката Нова Загора - Ямбол.

Скоро ще бъдат пуснати още 15 км от магистрала „Тракия”, които са до следващия голям пътен възел. Пусковият срок на отсечката Ямбол - Карнобат е догодина.

По цялата магистрала разрешената максимална скорост е 140 км/ч, а при обиколните маршрути - според спецификата на пътя.
Ремонтни дейности се извършват по автомагистралите „Хемус” и „Тракия”,
съобщиха от „Пътна полиция”. На автомагистрала „Хемус” в Област Варна във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня”, е въведена временна организация от пътен възел „Суворово” до пътен възел „Неофит Рилски”. Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна.
В Област Шумен от км. 360+600 до 373+800 се извършва машинно и ръчно косене. На етапната връзка на път І-2 с автомагистрала "Хемус” се прави ръчен кърпеж на асфалтова настилка.
На автомагистрала „Тракия” в област Бургас от км 332+400 до км 356+400 Карнобат – Бургас се извършва демонтаж.
Сухи са пътните настилки на автомагистралите „Марица” и „Люлин”.
При температури на въздуха над 35 градуса, от 13.00 до 21.00 часа се забранява движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона.
По време на забраната автомобилите изчакват извън платното на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Изключение от забраната се прави за пътни превозни средства, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.
  BNews.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...