Какво ще стане с туризма ни след атентата?

От Българската асоциация на туристическите агенции са категорични, че страната ни може да запази традиционните си гости, които ни предпочитат като дестинация за почивка.
Председателят Донка Соколова направи прогноза, че в дългосрочен план атентатът в Бургас няма да се отрази негативно върху България.
Според нея не е сериозно във всеки автобус с чужденци да има охранител или туроператорите да бъдат обучавани да разпознават предполагаеми терористи. Това само би оскъпило туристическия продукт, но не би довело до реални резултати.
  Какво ще стане с туризма ни след атентата?
И сега са пусти много от плажовете ни, а какво ще стане след атентата?
Българският екскурзовод стои пред автобуса и отбелязва името на туриста и той се качва и това се прави и сега, за да се види дали всички гости са пристигнали, дали някой не е останал и да се е заблудил някъде на летището.
При израелските туристи и сега се спазват по-големи изисквания, които са наложени от техните туроператори, допълни Соколова.
По-думите й те са достатъчни и не бива да се изпада в крайности, както в момента е по летищата в страната, например в София.
Сокола прави своите изводи и дава оптимистична прогноза занапред въз основа на наблюдения през годините.
Терористични атаки се случват и в други големи градове, но там не се наблюдава отлив на интерес от туристи, посочи тя. Например след взривовете във влакове в Мадрид през 2004 г. сезонът е завършен и всички следващи сезони също са били успешни за Испания.
Това е обещаващо, но само времето ще покаже как ще се развият нещата за в бъдеще./razkritia.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...