По-евтини нощувки в хотелите през зимата – не, ще се залага на бонусите

weddingssc2 Поевтиняване на нощувките в хотелите през зимния туристически сезон тази година няма да има, обявиха редица хотелиери от страната.

Факт е, че очакванията на туристите бяха за по-евтини цени в хотелите в Банско, вилните селища в Пампорово, ваканционните селища в Боровец и останалите туристически обекти в страната, които ще приютят решилите за изкарат почивката си в планината.

Причината за тези очаквания разбира се бе световната финансова криза. Оказва се, че през този зимен туристически сезон хотелиерите ще разчитат на бонусите. Вече се разработват и различни специални оферти за коледните и новогодишни празници, които миналата година се оказаха с 20 % по-печеливши от очакванията на бранша.

Собствениците на хотели се надяват да се възвърне интересът на туристите от другите балкански държави към българските зимни курорти. Оказва се, че в кризата най-устойчиви са хотелите, които имат места за около 25-30 гости, защото не се налага да плащат на персонал, който да ги обслужва.

Тук разбира се става въпрос за семейните хотели. А такива имаме във всички зимни курорти – имаме семеен хотел в Добринище, семейни хотели в Банско, в Пампорово, в Чепеларе и т.н. Семейните хотели се оказаха най-устойчиви на тази криза, тъй като нямат голям персонал и в повечето случаи в тях работи цялото семейство. Дори и само един клиент да посети обекта, половината от получените средства, остават в хотела.

И тъй като заговорихме за бонуси, ето и какви са те в момента. Типичният пример е една безплатна нощувка, когато резервирате стаи в даден хотел за по 4-5 дни. Има и такива, които дават SPA услуги като бонус или пък безплатна вечеря. Можете да срещнете още и бонус под формата на анимации. Или казано най-точно – хотелиерите имат пълната свобода сами да решават какви бонуси да дават и по какъв точно начин да привличат туристите в своите хотели.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...